Feeds:
Posts
Comments

Archive for April, 2010

cubaan bunuh diri

semalam berlaku cubaan bunuh diri dari tingkat 5 apartment aku. . aku lah yang duduk kat tingkat lima neh. . . cubaan bunuh diri telah dilakukan oleh ampaian baju beroda aku yang mungkin dengan bantuan angin dia berjaya melompat dari tingkat 5. .  habes baju² berterbangan . . ada baju tersangkut di setiap tingkat  bumbung. . tension!!!

kadang² aku rase memang sangat² nak resign. tapi siapa nak bayar kereta aku? apa aku nak buat? aku sangat lemah tentang kemahiran hidup yang lain. . .tak pandai masak, x pandai buat kek, tak pandai kemas rumah sangat (terima kaseh pada erin sebab slalu tolong kemaskan rumah aku yang sebelum nih tahap kapal terbang terhempas). . .

aku SANGAT tension dengan pekerjaan sekarang. . terlalu banyak sangat tekanan lebih² lagik bila lepas kena audit dari bahagian amalan kebangsaan. . huh. . rase memang loser giler. ..

n ketua unit aku lepas naik confinement leave n terus amek cuti rehat. . tgk dia facebooking dengan bahagianya manakala kami di tempat kerja dalam keadaan sengsara (sangat tidak bertanggungjawab dan membencikan). . .

huh! letihnya baru lepas betulkan ampaian yang dah patah riuk. . seb bek masih layak pakai. . .

apa nak wat hari?

1. appointment reez skin

2. terminate streamyx. . .

snagat seronok bila bercuti. . .SERONOKNYA! apa aku nak wat bila resign? actually kita² yang muda² di tempat kerja telah mendapat invitation seminar kerjaya  AEON last saturday. . aku malas nak layan invitation tuh walaupon beria gak mabel ajak aku. . .mabel g n dia cakap besh . . gaji pon  starting 6 riban kalo x silap. pastuh banyak giler benefit dari kampeni jepon neh. . .aku pon tataula aeon neh ada chain retail (berkenaan kami) plus kalo kerja dengan derang terselamat dari melakukan perkara illegal. sebab hujan lebat ribut petir, ujung bulan tetap dapat gaji. . kalo independant retail kne wat bebenda illegal utk menaikkan sale bulanan . .

tapi semuanya baru lagi. . soo sakit sket la nak set up tempat etc. lagi² orang² yang demotivated macam aku. nak ke kerja susah². .

tapi aku cakap ngan mabel. .

“nanti after 6 years from now. . after u dah siap set up, baru i masuk kerja kat situ,”

walaupon aku seperti orang yang tidak pernah bersyukur. . .aku bercadang utk ambil 2nd degree sebagai back up kalo aku dah BOSAN giler dengan kerja² aku sekarang. . .

sepatutnya aku bersyukur dengan apa yang ade kan?

memandangkan banyak kawan² dah mula beli rumah. aku pon sangat teringin untuk memiliki tapi apakan daya? aku tatau nak settle down kat mana. . plus aku aku stay kerja kat sini, bila aku promoted lagi 2-3 tahun dari sekarang mesti nasib aku masih samar. .. tercampak ke seberang laut nun negeri kenyalang n bawah bayu sana atau ke utara selatan atau masih di sini. . .

aku masih menunggu masa untuk keluarkan kwsp sebagai downpayment membeli rumah. . sangat berminat dengan banglo single storey di j**** bestari. .

masa berlalu sangat laju. . naseb baik aku beli kereta awal. . so ada lagi 5 taon nak bayar. . pejam celik. . macam tuhla. . nak gak beli rumah untuk investment. aku pon tatau aku neh jenis yang caner. ..

nak buat rumah dekat ngan ayah atau beli rumah idaman yang telah dilihat. . .

hurmm. . x sabar nak tunggu ginger bersalin. . harap kali neh ginger dah pandai jaga anak sendirik. . so lehla aku dapat banyak $$$$$. .

kesian ginger , kne makan friskies. . sebab mommy susah nak dapat bekalan RC. seb bek ginger tak memilih makan. . itu yang mommy ske sangat pasal ginger. . .pandai bawak diri. . poo poo x sepah². .sayang ginger. . . ginger jaga anak baik². .bagi mommy banyak $$$$. .hehehe

Read Full Post »

tajuk ni aku dengar kat tv3 pepagi. . ustaz zahzan cakap ada buku tajuk neh. . hehehehe. .

rasa lega giler sebab dapat cuti 2 hari. . .bebas dari dibelenggu oleh masalah² opis. . .tatau nak g mana hari neh. . ingat nak g pantai. . hurmmm. . .

nak beli buku neh:

wirid dan doa mengatasi guna² etc by ustaz abd kadir

Read Full Post »

AKU BAHAGIA. . .

salam 1 malaysia. .. selamat pagi. . . sempena pagi ahad yang aku snagat free. . aku berasa sangat bahagia. .. setelah selesai ADAF dari bahagian yang SANGAT MEMBENCIKAN kerana terdapat auditor yang ANOYYING N no words can describe tetapi ada juga auditor yang sangat memahami dan baik hati. Orang² baru mungkin tak paham konsep audit. . .mungkin pada dia adalah datang marah² untuk betulkan tempat orang macam apa yang dia nak. . .buat macam dia nyer tempat kerja. .

seb baik ada auditor yang lebih  berpengalaman, matang dan sangat membantu membuatkan hati aku yang panas terpujuk. Yang penting semua dah berakhir, tinggal nak jawab laporan yang akan menyusul.

lama giler nak blogging. . .rasa malas sebab banyak sangat benda nak buat. .. so mesti akan marah² dan cerita benda² yang tak best. . .

Sekarang aku ada hsemate baru. . .yeay!! since 1st posting erin as PTD kat melaka. .  takdelah aku hidup dalam ketakutan.

Kadang² ALLAH tahu apa yang kita perlukan. ALhamdulillah. . aku yang selalu lalai. . .

aku rasa bahagia, dan aku dah jumpa teman serumah yang boleh menjaga diri kami masing² antara satu sama lain. . .

work to do

  1. BULETIN APRIL
  2. PROPOPOSAL PROMOSI KESIHATAN
  3. SLIDE SHOW ANUGERAH KAUNTER CEMERLANG
  4. PROPOSAL BENGKEL QAP
  5. PROPOSAL KURSUS UBAT-UBATAN
  6. DCM
  7. BULETIN MEI
  8. PROPOSAL TAKE N GO

Read Full Post »