Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2010

alhamdulillah

Alhamdulillah. . akhirnya aku dah lepas exam/brief for TK3. .

kedatangan aku untuk ke TK1 telah berubah ke TK3. Memang malas memula nak g. dahla hari sabtu. sebab aku dah lepaskan peluang 2 bulan lepas. .so aku terpaksa menguatkan diri untuk g semalam. ingatkan sampai tengahari.

Sehari suntuk sampai petang. . .aku dah amek TK3. so dah tak payah pikir apa² lagi pasnih. . .

Advertisements

Read Full Post »

pindah -randah

antara perkara yang sangat membencikan adalah berpindah ke rumah baru. sebab sayang elaun rumah punya pasal dan memikirkan keuntungan yang dikumpul sehingga hujung tahun, perkara yang sangat membencikan ini terpaksa juga aku hadapi.

aku ingat nak angkut pakai kereta sikit². tapi tgh berfikir bagaimana nak bawak mesin basuh dan fridge. muat ke dalam kereta?

semalam aku dah mengemas rumah baru sket². .  membeli sebanyak 20 pot bunga. sangat teruja untuk menanam bunga² dan tumbuh²an hijau disekitar kawasan rumah yang mempunyai keluasan tanah sekangkang kera untuk bercucuk tanam.

semalam aku telah membeli beberapa baka bunga yang aku rasa berpotensi mencantikkan rumah sewa baru aku.

Malasnya nak packing barang. Sangat membencikan. Bila rasa macam ni, aku berharap agar semua penderitaan ini cepat berakhir.

Nak berpindah ni banyak betul konflik. Malas betol nak fikir. Kadang² aku rasa memang banyak orang suka ambil kesempatan kat aku. Bila susah, carik aku. . bila agak² rasa nak senang dan dapat yang lebih baik, so berseronok dan berlagak untuk meninggalkan aku tapi bila rupa²nya harapan mereka tinggal harapan, cari aku lagi sebagai destinasi terakhir. Membencikan kan? Kadang² aku malas nak gaduh demi satu perhubunganyang telah lama tapi sampai bila aku nak macam ni?

Paling bila aku rasa sangat teruk, terdetik dalam hati aku. . Allah maha adil. Balasan kepada mereka² ini pasti ada. Cuma lambat atau cepat jek.

Susah nak cakap. Aku pon malas nak marah². Bila time aku jek, masing² ada hal or ikut dengan muka tak puas hati. . .itulah yang kadang² aku suka buat kerja sorang² tapi bila hal mereka² aku laks yang kena served untuk mereka². isk. . isk. . isk. . .

Aku lagi suka sorang². Sekurang-kurangnya aku tak menyusahkan orang, aku boros ke ke, aku membazir ke aku keluar dengan siapa ke. . sekurang-kurangnya aku tak menumpang kat siapa-siapa, aku cuma menumpang di bumi Allah jek. Sekurang-kurangnya aku tak buat orang macam sampah. Sekurang-kurangnya aku tak buat orang sesuka hati aku. Sekurang-kurangnya aku bukan orang yang x sedar diri. Kesimpulannya aku tak payah nak susahkan orang sebab nak berjimat sangat ke apa. Wallahu alam . . .

Read Full Post »

i’m promoted

i’m promoted. . bukan sebab the 44 tapi semua ni sebab $$$. . .

so i can get more $$$. . besh!besh!walaupon backdate nanti. .tapi aku akan tungguu.. .

banyak betul kerja lately tapi apa yang lebih membahagiakan aku, as erin ada dengan aku, so aku berjaya comply untuk nasik sifar. . memang ada rasa kelainan . . aku rasa lebih sihat dan bertenaga. Alhamdulillah.

Selain itu walaupun banyak giler kerja, ada orang nak temankan aku bekerja sampai hampir lewat malam. yekla aku yang penakut ni mana mampu nak melakukan kerja² bersendirian. Nak dok sorang² dalam ofis after 5 pon takut. apatah lagi time malam or weekend . .

Kalo nak wat kerja kat rumah. . .alamat kerja facebook. Takkan nak angkut semua fail² balik rumah. . nanti tertinggal itu ini. .kan dah susah. . .

Aku harap this year bring me much more happiness. . .

Read Full Post »

sambutan hari ibu telah dijalankan di opis aku. antara aktiviti menarik adalah membuat muffin dan diagih² kepada ibu². . alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

aku masih bingung dan bengang dengan oven @ bread maker baru aku. walaupun aku mengikut manual prosedur yang betul tapi masih jugak tak menjadi. . .asek dapat doh lembik macam apam. . huh. . .

hari² yang melelahkan berakhir dengan rendaman air panas di kolam air panas bemban. since ada erin nih. . rajen kami² asek ke sana time week days. iyekla utk relaksasi setelah seharian bekerja. memang sangat efektif. . .

hurmm .. .lepas mnadi tetiba rasa nak makan asam pedas muna laks. . .lama giler x g sana so memang berpusing². . .lama gak aku dah x berjalan². . .lagipon banyak jalan dah tukar arah.. . yang 2 way jadik 1 way n vice versa. . .

lepas makan, amek gambar kat sekitar menara taming sari, dataran pahlaman n afamosa. . .besh gak ek jalan memalam . . leh parking terus sampai depan afamosa. . .nak datang lagik la.. . .

semua  aktiviti² sekurang²nya membuat aku bertenangla sket. . terima kasih erin sebab temankan sampai tengah malam n tolong drive balik rumah sebab dah ngantok giler. . .

terima kaseh gak pada sidia yang makin hampeh menyebabkan aku tau apa yang patut aku buat sekarang.

Read Full Post »

paksa. . .

aku paksa erin wat blog hari neh. .hehehe. . .

habes methadone pagi tadik. . aku jumpa sidia n macam biasa, kami akan meneruskan pergaduhan yang berakhir dengan emo aku dengan mematahkan simkad depan mata dia menyebabkan sidia bengang gila. ..

aku terus berlalu di dalam hujan sambil mematikan diri apabila sidia sms dan telefon. . .

petang aku ajak erin celebrate bday mak tuah . . hati aku kembali sejuk dan kembali mencarik sidia. . seterusnya kami ke rumah en. B untuk membuat tempahan baju erin. .  kami dapat buah markisa dan buah bali sebagai buah tangan dari mereka. pokok markisa juga. .terima kasih makcik S. . .

 selepas membeli cangkul dan bersama² sidia menanam pokok² yang telah dibeli minggu lepas:

  1. pokok pelam melaka delight
  2. pokok limau sambal
  3. pokok limau tomyam
  4. pokok delima merekah

 

aktiviti berakhir dengan makan nasik goreng kampung extra pedas yang aku hanya mampu makan 1/3 dari porsi yang ada sebab PEDAS like hell. . .crazy. ..

aku telah menyemai 8 biji bunga matahari. . berharap akan berakar . . x sabar nak tunggu berbunga. . .mesti best. . .

Read Full Post »

sibok manjang. . .

bulan ni adalah bulan pertama aku claim mileage. . kenapa? sebab memang xde masa n bila teringat dah due date. . .sayang jek. .. .

ini pon syarikat printing tuh dah tanya bila nak hantar  bultin utk dicetak. . bulan lepas aku miss. . .auhai. .

ini laks pengarah dok semangat nak wat muffin utk hari ibu dari KESUMA. . .memang best tapi aku ler yang dok membakar muffin bersama pengarah dan 2 org lagi. . .

ujung minggu ni laks kena oncall methadone. derang dah komplen pt ramai skrg. . 

naseb baik ada erin kat rumah. at least aku xlah bosan dan depress manjang. sekurang²nya ada gak orang yang rajen nak tolong kemas rumah. temankan g sana sini. tq erin sebab temankan on call semalam.

semalam takut gak. . tetiba ada budak methadone yang cuba menyeludup ubat keluar . . .berderau gak darah aku nak sound dia. . .

pastuh ada pt yang kia su. . dahla datang awal giler. . nak mintak lebih² laks. . .

malasnya nak g umbai pagi neh. . mesti erin x larat giler..  .aku yang si gemok nih pon semalam sangat kekenyangan dan terus tertidor sebab sakit perut sangat.. . adesss. . .

Read Full Post »

” selagi belum tutup mata, kerja. . .kerja. . .kerja. . ”

semalam habes kerja aku nengok ironman. Hari neh laks habes kerja tgk cter belukar. . sambung kerja sampai 9.00pm kat ops. . kunon nak wat kje kat umah. . .

kalo wat kerja kat umah. . alamat xkerja tinggal kerja jekla. . .asekla sibok facebooking n sorrority life game. . .

siang tadik time g HM jumpa mardhi n kak maryam. . . lama giler x jumpa derang. . .

seronok laks bila jumpa kawan² lama. . .

as trainee dah xde. . so skrg terpaksalah aku kerja lebih masa. . .siang dengan urusan kaunter n after office hour kembali dengan kerja² pentadbiran..

update borang etc. banyak giler benda aku nak wat. . .

wat jadual itu dan ini. . update format itu dan ini. buat SOP itu lagi.

kenapa aku sorang yang buat?

proposal minggu promosi kesihatan dan kursus² yang memang nak sangat dianjurkan. . .

aku rasa macam keras dan kaku giler kembali ke kerja² kaunter. almaklumlah selama nih aku sangat meminggirkan kerja² di kaunter.

Banyak giler benda kena update.

Bagus jugak aku jadik auditee hari tuh. . sekurang²nya aku mahir  dalam skil jawab menjawab dan goreng menggoreng nih. . ahaks. . .

“pengalaman adalah perkara yang sangat berharga dalam hidup ini yang tak boleh dijual beli”.

Read Full Post »

Older Posts »