Feeds:
Posts
Comments

Archive for July, 2010

rumah diceroboh

petang semalam bila aku balik dari PIKOM pC fair, aku terus masak kari salmon, sementara nak tunggu nasik masak, then aku on PC utk online. tiba² aku terkejut bila aku buka fb, last user is muniandn@yahoo.com.

berderau darah aku. housemate aku memang dah balik kampung sebelum tuh.  Aku terus tak keruan, aku checked semua barang² berharga. Alhamdulillah semua masih selamat. tapi apa motif si penceroboh.

rumah aku bertentang padang permainan, masa aku balik malam tadi lepas carik mangga kunci, aku tengok segerombolan remaja india yang tengah lepak di padang, tergopoh-gapah bersurai.

Entahlah, hope semua akan ok.

Satu lagi perkara, bila aku buka maybank2u online. aku tgk ada rekod pengeluaran RM100 semalam. Padahal aku cuma keluar R1500 untuk bayar bil² bulanan dan sewa rumah. Pelik. .

Read Full Post »

5s

$alam satu Malaysia. .

Lama giler aku tak blogging. . memang rasanya dah bersawang. Aku baru jek habes kursus 5s 2 hari@ Hospital Melaka. Kursus zon slatan, seperti biasa menemukan kita dengan orang² yang dah lama kita tak jumpa seperti kak nani yang sekarang di Johor dan rakan² senegeri yang lain yang memang akan terserempak bila time meeting n kursus jek.

Aku sekarang ni tengah sibuk google macam mana cara-cara yang effisien dan efektif utk mengemas rumah dan membuatkan aku selesa untuk tinggal. Alhamdulillah walaupon kursus ini cuma diberitahu beberapa jam sebelum dan pada mulanya aku protes tapi memberi kesan untuk aku.

So mulai hari ni aku berazam untuk 5s kan rumah hehe. .sisih, sapu, susun, seragam dan sentiasa amal.

Banyak perkara yang aku nak cerita. .

Sebab aku dah dapat tunggakan gaji aku, so aku berbaik hati untuk repair kereta yang memang dah usang kat umah mak aku, aku ingat taklah mahal snagat as kereta tuh kecik jek. Sebab aku nak cat n betulkan stereng kereta. Bapak kata pomen tuh estimate RM900. Takpelah derang pon dulu slalu jek repair onar yang aku lakukan untuk kereta² mereka. so this time, my treaat. . .

Sterusnya aku cerita i put on weight lagi plus aku takut kalo aku menghidapi vertiligo. Memandang tompok putih yang sangat menakutkan telah muncul di MUKA semenjak SUKMA. Mungkin aku akan menarik nafas lega akalu ianya hanya panau. SAngat risau, sebab ke mana² selalunya akan ditegur. Seolah-olah aku adalah anak dara tua yang tak pandai jaga diri. MAcam audit ADAF negeri hari tuh, siap auditor bagi tips lagi. Aku pon senyum jekla.

Aku kena melakukan sesuatu untuk diri aku. As raya akan tiba tidak lama lagi. Aku rasa bulan puasa adalah bulan untuk aku mengorak langkah untuk bertukar menjadi butterfly. TEnsion gile bila kawan kepada kawan melihat gambar aku bersama kawan mereka and the commented who s that makcik? am i look like a makcik. Huhu. . .

Sekarang aku macam malas nak jumpa orang.  Sedih kan? Masa hari promosi kesihatan, masa demo masakan oleh chef adabi lazer yang tak padan tengah sakit kronik. Sempat dia mengutuk aku depan audient pasal badan aku. Tension. Panggil bayi sihat, pastuh cakap pasal spare part badan aku in front of audiens . . malu pon ada tapi apa boleh buat. Malu di dunia apalah sangat. Pasti malu juga balasan untuk dia atau anggap saja ini kafarah dari Tuhan. Patutlah dia sakit mesti banyak kena sumpah dengan orang.

Hari ni meeting sms n take pukul 9pagi ni. banyak projek nak buat.

Read Full Post »

ngantok

ngantoknyer. . lately asek x cukup tdo jek. . .

to do list:

  • presentation pertandingan inovasi kaunter
  • laporan ekxekutif
  • surat jemputan minggu promosi kesihatan
  • jemput dato’ pengarah as perasmi
  • built QAP team
  • bincang QAP course
  • hantar KPI
  • buletin julai

x laratnya. . .adess… adakah saya stress? oh! tidak. . saya masih ok. semalam aku tgk sex n the city.

aku sangat suka dengan gaya mereka tetapi sex n the city the movie 2 sangat menyakitkan hati aku dnegan sikap kurang ajar samantha di abu dhabi dan sangat tidak hormat kepada masyarakat Islam di sana.

aku perlu tidor skrg kerana sesungguhnya aku sudah tidak mampu bertahan. .

chalo. . .

Read Full Post »