Feeds:
Posts
Comments

Archive for August, 2010

hari ni coti  1 ramadhan. yahooo!!

Ramadhan kali ni aku tak dapat rasa kedatangannya macam biasa. Selalu kalo nak mula bulan puasa, aura ramadhan tuh macam membahang. . .hehehehe

Mungkin dah sibuk dengan hal² lain.

Sebab aku dah lama tak balik rumah makpak aku. N aku dah mungkir janji banyak kali. So hari ni aku kena balik jugak. As adek² aku pon balik. Jumpa derang setahun sekali jek. Tuh pon kadang² tak beraya sama². . .

Kadang² kita perlu positif yang belajar bersyukur dengan apa yang ada. Setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya.

Di bulan Ramadhan yang penuh keberkatan aku berazam untuk  berubah menjadi menjadi muslimah sejati. Nak solat terawikh, banyakkan amal.

Ada hikmah jugak rumah aku diceroboh tempoh hari,  barulah rajen sket nak mengaji². . .

Balik ni, ingat nak tukar kereta dnegan kereta lama mak. KEreta iswara aeroback warna putih. . kereta ni ada banyak kenangan pada mak. Kereta ni dibeli masa aku form 2. Sebab tersadai jek kat rumah, so kononnya aku berbaik hati dan volunteer nak betulkan.

Anggaran kos asal RM600n utk ketuk dan cat. . .

Lepas tuh bapak aku telefon katanya jadi RM900

Sekarang dah jadi RM1200. . .

Adesssssssssss. . .

Aku rindu nak jumpa adek². . .rejab. .

Aku selalu cakap. . “yang kita suka tak semestinya baik untuk kita”

tapi aku takdela nak mendalami quote ni. . .

Aku pon tatau apa dah jadi dengan aku.

Aku dah jarang sangat visit family aku. .

aku dah jarang gila visit cikman. . .

aku dah tak hang out dengan kawan² sangat. .  akulah miss of thousandssss alasan. .

kenapa?

Sebab aku concentrating kepada satu benda yang rasanya lebih banyak mendatangkan musibah. . .

Read Full Post »