Feeds:
Posts
Comments

Archive for November, 2010

monday blue

Aku sampai penang dh petang dgn ujan yg sgt lebat. .

Alang2 dh smpai pekena nasi kandar line clear yg mmg kne beratur pjg. X pernah lak aku beratur pjg mcm ni.

Tapi seriyes mmg Sedap sbb semua masih panas dan baru di masak.

Lepas makan terus balik. Akhirnya sampai rumah pkul 3am.

Pkul 5.30am kami mesti kne bgn nak g balik Mlaka.

Sbb dh letih sgt so 7 lebeh baru gerak. Jammed giler kat s alam, kat hi way pon jammed n sampai a keroh kol 9 lebih.

Jam gak sbb lori yg bermuatan asid sitrik kemalangan di jalan so perlu pasukn khas utk kerja pembersihan.

Aku x sabar nk pindah. Kdg2 aku sgt menyamph dan x boleh blah dgn org yg bossy dan pentingkn diri sendiri. .

Aku kena blajar menerima dan berhenti utk x puas ati dgn manusia spesis mcm tuh. .

Advertisements

Read Full Post »

slesanya d langkawi

Kebosanan aku tahap melampau menyebabkn aku telah melarikn diri ke langkawi.

Bersama seorang teman akhirnya hari ni kami telah smpai ke langkawi. .

Ini adalah pertama kali aku ke sini xdela besh mana pon. .

Sampai ke jeti kami menyewa kereta iswara yg aku rsa dh puas bjasa dan nak pencen kot.

Sebab weekend so sewa jadi rm60. Kami meneruskan perjalanan ke pantai chenang. .

Dan maghrib ni baru kami bjaya menyewa chalet yg agak selesa berharga rm60.

Akhirnya dpat jugak berehat. .esok nak shopping. .

Read Full Post »

barang itu

Read Full Post »

Petang tadi berakhir kursus breast feeding. .

Walaupon belum diperlukn lg tp sgt bermanfaat. .

Surprising my matrix bff dr ani is one of the speaker. .

X sangka laks dia sgt minat pasal bf ni. .

Lepas 3 hari kursus , hari habes awl sket. So lepas kursus aku g mahkota parade. Aku rasa dah brapa bulan x g sana. .

Aku terminate maxis broadband. Sempena pink day jd dptla aku melantak baskin robin dgn harga special. Mcm biasa peanut choc n cheese cake berry. .nikmatnya. .

Aku rse mcm nak msuk kedai jam. Then dgn keadaan aku yg selekeh aku msuk city chain. Aku x dilayan dgn mesra.

Aku terus ke kedai lain. .mula2 aku ditawarkn dgn jam yg berharga rm1k dgn harga rm850. .

Uncle tuh mcm in hurry. .tiba2 aku rse membazir jek. .dia cuba pujuk then aku tetap xnak. Aku nak jam couple.

Aku brkenan dgn casio sebab jam tuh ada chronogram.

Tawar punya tawar so aku dapat harga yg tadi tp utk 2 jam. Bila dh beli aku rse mcm takut laks. .

So smpai rumah aku surf internet tgk harga jam.

Yang utk lelaki edifice model yg aku beli kat lelong. Com harga rm400. . Aku mula marah dan rasa ditipu. .

Tp aku fikir kat lelong mmg murah sket kot sbb x payah bayar sewa kedai. .

Aku surf jam casio perempuan yg dah aku beli model sheen 5003. .aku tgk harganya rm1k lebih instead of rm425 yg aku beli. .maknanya aku xkne tipu tp knapa murah sgt laks. .siam mari ka?

Kesimpulan: kalo x berduit sgt mcm aku ni, kne study dulu nak beli jam supaya puas hati dan x kne tipu. .

P.s: tp aku x rasa kne tipu pon. .

Read Full Post »