Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2010

serang

Malam tadi rumah aku telah diserang oleh jawatankuasa taman dan polis. .

Akibat dari fitnah dan salah faham. Cobaan utk menganiaya kami gagal.

Semoga Allah melindungi kami. .

Read Full Post »

mcm biasa

Apa yg biasa?

Pergi balik kerja. .

Ada kerja tambahan baru. Aku kena gi melaka AEON amek adek aku balik kerja hari2.

Baru kerja 4 hari kat My Diamond. Semoga dia betah di situ.

So utk beberapa hari sementara dia taining aku jadi driver. Takpelah sekurang2nya dia dah kluar dari gua dan dunia ciptaan dia dan berpijak di bumi yg nyata.

Aku tgh counytdown hari ha. Persediaan semua hampir 75% siap. Cuma tuan punya badan x kurus2. Lagi tambah selera makan adalah.

Read Full Post »

Finally we reached home.

Perjalanan ekonomi yg tidak berapa memenatkan.

Dari langkawi kemarin masuk hat yai setelah aku google mcm mana nak masuk. Jumpala byk di forum.

Yg penting kne ada salinan geran kereta driver n passport.

Masa kat imigresen msia senang jek. Kat imigresen siam pon taklah susah sgt. Tp lepas chop passport dia mintak rm2 per person tapi dia amek rm1 jek lak.

Tanpa resit aku rasa tuh duit kopi dialah.

Yekla mcm kelakar jek lepas chop pasport kne bayar.

Sampai hatyai berpandukan gps bb aku, akhirnya kami bcadang utk check in d sana memandangkn hari sudah hampir senja.

Makan d tepi jalan. Makan nasik campur. Pedas giler. Aku amek 2 lauk 50 baht n air kelapa bakar 20 baht.

Ok-ok harganya. Berbanding dgn bangkok, mmg banyak sgt murahnya.

Berehat di hotel grand city, lepas maghrib, kami jalan ke night market d tgh hatyai.

Banyak org bjual dan xde menarik minat aku sbb harga mahal.

Aku pon xtau kenapa mahal sgt. Aku sempat beli handbag di butik hbag yg mcm nak clear d stock.

Makan malam di tepi jalan:
Seekor udang besar goreng bharga 50 baht,
3 ekor sotong bakar 100 baht,
teh tarik 20 baht
Roti canai sardin + susu 40 baht
Lai chi kang 50 baht

Mmg agak mahal tapi rugi kalo x rasa . .

Tatau apa menarik sgt tapi I like bangkok more.

Pkul 10 am brangkat ke ke msia balik. Hujan lebat malas nak singgah breakfast. Singgah shopping di padang besar.

Sekejap jek berhenti then terus ke penang. Makan nasi kandaq then g bkt bendera utk naik cable car tapi sadly still under construction.

Terus balik sampai tol behrang to meet honey there. Then honey took me home to malacca.

Read Full Post »

to hat yai

skrg kami d jetty langkawi. .

Semua org bgn pagi dgn semangat utk ke hat yai. Pukul 8 am check out then breakfast.

Kami berhenti di restoran di kampung2 bdekatan chenang yg dah siap masak juadah lunch.

4 org makan nasik berlauk 2 jenis dan air the limau panas, jumlah semua rm14. Murah giler. Dahler aku amek sup ikan jenak. Sedap pon ye dan nampaknya bersih.

Skrg kami tunggu ferry pkul 11am utk ke kuala perlis.

Dari kuala perlis akan ke hat yai. Yeay!

Read Full Post »

otw to langkawi

Since lately byk sgt perkara2 yg tabest jadik.

Kadang2 aku x paham. . Cakap sayang tp bila marah semua kata2 makian dihamburkan. .

Skrg aku kat atas ferry ladadua ke langkawi. Seronok dan segar rasanya pagi2 berada di atas laut.

Terima datin for ur hospitality yesterday.

Hari ni aku akan lepak bersma erin, k noma n marya.

kami akan g island hopping. Mesti besh. Yekla 2 minggu lepas singkat sgt. So x dpt g mana2. Cuma dpt g shopping jek.

Read Full Post »

Semalam dapat half day kerja. So balik rumah aku terus tdo.

Rombongan dr ofis akan berangkat ke utara pada pukul 8.30pm.

Disebabkan aku tersalah beli tiket. Spatutnya aku kne beli rabu petang tp aku dah beli khamis petang.

Sayang jek. Habes rm50++ burn mcm tuh.

Luckily erin pon mmg tgh nak bcuti ke utara dgn kawan2. Last minute sorang kwn dia x jd ikut.

Mmg sedang elokla.

So dr melaka aku g ofis erin, then sebab aku lupa bw pasport n kta rancang utk masuk hadyai. So terpaksa berhenti ke seremban, tunggu honey dtg hantr pasport yg mmg aku tinggal kat ofis.

Satu jam tunggu, makan n solat maghrib n pasport pon sampai.

So aku n erin meneruskan perjalanan ke rumah erin di cheras. Berehat sementara menunggu k noma dr kuching smpai ke kl central.

Sampai jek k noma kta minom d old town selayang. Dan teruskan ke rumah marya ke batang kali.

Walaupon letih tp aku xleh tdo. Pkul 2am kami siap2 utk ke utara. Tepat 3am perjalanan kami bermula keluar ke tg malim.

Kesian erin drive sorang then kita sampai pkul 7am kat rumah datin@alor star.

7.30am kami berangkat ke hospital yan. Belajar tentang HDU.

11.30am berangkat ke hospital tuanku fauziah kangar n smpai 12.45pm utk beljar kaunter cemerlang.

Now here I am. .

Read Full Post »

SDSI 2010 @ MITC

Habes kerja tengahari. Aku tunggu erin sampai dr KL utk bersama2 ke SDSI di MITC. .

Byk betul aku makan hari ni. . Makan mee bandung muar(rm4), laksa penang(rm3), patin tempoyak pahang(rm9). .semua tuh dah cukup nak buat perut aku rasa nak pecah. Tuh belom lg aku makan tester2 yang aku lalu mengikut booth negeri2. .

Teringat tahun lepas, aku dan mabel ke SDSI waktu lunch break hari jumaat.

Walaupun badan aku hangat2 mcm x sihat tapi aku gagahkn juga. Makanlah segala jenis makanan tiap negeri.

Dari utara ke selatan, ke sabah sarawak. On the way balik office aku paksa mabel berhenti tepi jalan. . Uweeeek. .lega rasanya. Tak sampai 5 minit, berhenti lagi. Uweeek. .aku rasa dah kosong. Makanan 1 malaysia dah habis keluar dari perut aku.

Sampai office aku relaks kejap. Rupa2nya cepat jek berita tersebar. Apa lagi aku jd bahan la selama seminggu. Keh. .keh. .keh. .

Read Full Post »

Older Posts »