Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2011

Hari ni ada meeting kat wisma yg baru. Balik meeting ingat nak jumpa erin.

Dah lama x jumpa.

Hari ni mcm bersemangat nak tgk senarai nama jemputan. As semalam dah tambah lg bilangan kad.

As kad mmg murah giler. .n tatau boleh habes ke x. . Belom lg kad yg aku tempah kad indon utk vvip.

Ingat nak tempah semua kat indon tp nanti leceh laks nak bawa balik byk2. .silap2 siap kne tax lg.

As bawak kotak souvenir yg baru 100 pcs ari tuh adalah sgt menyusahkan. .

Lamanya erin meeting kat seri negeri neh. .dh dekat pkul 6pm dh neh.

Aku skrg tgh pening nak pindah. Mana tak nya, dah 2 kali aku mintak pindah. Harapnya kali ni ok la kot. Tapi skrg mcm susah jek. As aku dh call pegawai in-charge.

Nampaknya knelah doa banyak2 sket. As meeting committee pindah2 ni end feb. Hope soo. . So sempatla aku submit surat nikah. Yahoo. .

Harap semua berjalan lancar. Selagi belum selesai aku mcm masih rasa takut. . Apa saja boleh berlaku.

Advertisements

Read Full Post »

final countdown

Mmg tinggal saat2 akhir. Luckily my dress wedding juz nice.

Berdebar2 gak kalo x muat. Thnx to inda pradyana for beautiful dresses. .

X sia2 aku tempah kat jogjakarta yg harganya sgt ok. Sewa pon blum tentu dpt harga mcm tuh. .

Di kesempatan di jogja, aku sempat beli kain lace warna light grey utk seragam keluarga. Ingat nak bagi 2m sorang tp sbb harganya yg murah meriah. So aku beli 4m sorang.

Kalo ikutkn mmg banyak lg benda nak. Souvenir mmg murah2 tp nak membawaknya. Xpela mac nanti nak g jogja lg beli brg.

Read Full Post »

bunga segar dari ladang

Pelamin 5 panel pakai fresh flowers derang caj rm400. .dahla pakai 6 doz of roses jek. .

I doz =rm10

So aku telah membeli fresh flower from wwwmkebuncikepal. Blogspot.com . .rase sgt lega kerana telah menempah bunga.

Banyak tips yg telah diberikn tentang penjagaan bunga dari cik epal aka fiza.

Aku beli :

– yellow roses x 2 doz = rm20
– white roses x 4 doz =rm40
– pink roses x 2 doz = rm20
– red roses x 2 doz = rm20
– tuberose x 1 bundle =rm20
– white pom-pom x 2 bundle =rm20
– loose roses

Kos penghantaran dari cameron rm40. Ok x? Pagi kemarin aku tanya florist pon 1 doz of roses pon rm20. 2 kali ganda.

Sekarang ni aku memang rasa x sabar utk semua ini menjelang sebab selagi itulah ada aja akal nak tambah macam2. .

Mak aku punya excited dinding pink bilik aku yg elok lagi telah diganti mengikut tema yg aku pilih. . Silver! So warna yg paling hampir adalah grey.

Langsir dan cadar pon mak buat sedondon. Untung mak pandai jahit menjahit. Jd aku dh byk jimat. .penjimatan berganda. Berbaloi-baloi.

Read Full Post »

preparation

Sekarang setiap minggu kena balik.
Banyak preparation yg nak kena buat. Pada mulanya aku diketawa sebab beli dome yg mcm bird cage utk buat pelamin d rumah.

Derang gelarkn penjara. Skrg setiap minggu aku bali sebab nak uruskan kereta dan persiapan saat akhir.

Malam td aku menggubah sampai tengah malam. Akhirnya selesai semua dulang hantaran aku digubah.

Kena buat lepas ni:
– amek bunga dahlia kat nursery
– order roses kat pj
– amek dress
– gubah pelamin
– cuci tepak sirih
– carik tempat inai
– amek halwa

Apa lagi ye? Rasanya itu jek kot. .memang bz sgt. Tersengguk2 stay up tgh malam. Dah lama rasanya x paksa diri supaya x tdor mcm zaman study dlu2. .

Read Full Post »