Feeds:
Posts
Comments

Archive for February, 2011

weekend

Dlu kje hujung minggu 2 jam sehari skrg as in pt & out pt dah separate.

So kne kje 4 jam. 9am – 1pm.

Balik kje kne masak utk family n tgk hindustan. Lepas tuh g tesco belanja dapur.

Kesian ginger makanan dia dah habes langsung.

Sbb mommy nyer economy x stabil so ginger kne makan pallet tesco. .pas sebulan 2 ni baru start makan royal canin balik. .huhu

Semalam kol 5 lebih hospital call, terlupa laks nak bg Mr H methadone. 6an pon x remind aku.

So menggagau aku g hantar. Suddenly aku nampak sorang pompuan yg tengah dok seblah katil Mr H.

Aku tanya siapa, dia jawab kawan. Tapi pompuan tuh bahasakan Mr H tuh abang.

Betulla gossip selama ni. Mr H berjaya menawan hati Mak guard kat cni.

Betulla cinta itu mmg sgt buta. Saat2 akhir Mr H ada org yg ikhlas jaga dia. Mungkin org akan pandang serong tp sebenarnya besar jiwa mak guard yg sanggup terima IVDU & HIV. .

Read Full Post »

friday i m in love

Today is friday. Dan aku kerja weekend ni.

So sidia dtg hari ni.

Lega rasanya lepas bercerita n sharing story dgn my bff.

Skrg ni kje kat ofis x banyak tp komitmen lebih tinggi sbb kne jaga counter all the time.

Read Full Post »

kesian

Hubby call, dia kata jiran2 n family dia bila ckp aku dok sorang2 kat cni, derang cakap. .

Tak kesian ke dia tinggal sorang2.

Habes tuh nak caner lagik.

Pada aku bukan masalah yg besar sgt sebab aku pon kje dan sebelum ni dah bertahun2 aku mcm ni. .

Even laki aku pon dok kesian2 kat aku. X pe aku leh survive.

Dah btahun2 rupanya aku tinggal sorang2 ek.

Kan aku ada notty ginger yg ske sgt beri sepah2. No big deal. Sekejap jek masa berlalu. Now dah pukul 8pm. Jap g mesti aku letih dan tito.

Read Full Post »

kesian ginger

Kesian dgn ginger yg asek di kurung sampai dia x de selera makan.

Masalah dia beri bersepah2. .adoyai. .dah satu rumah bau pupu ginger. .

Pepenat aku toilet trained.

Sebab tuhla anak2 dia pon cemtuh gak. Lagik teruk sebab suka beri dalam bekas makanan.

Ingat nak jual anak2 ginger. Dah tgh sengkek ni. Tp mak laks tgh syg giler2.

Biarla org tua tuh bahagia ngan anak2 ginger.

Ginger laks aku hukum tidor dalam jamban hari ni sebab beri atas kusyen pilow aku. Naseb baik masih baru. So sempat buka cover.

Tucing ooo tucing. I love cat tapi x de tempat yg seswai.

Read Full Post »

ginger nak makan

ginger dah mula makan . . so memang  buat aku rasa lega sgt. nak tunggu panas sket thenmandikan dia.

sekali nak mandikan kereta.

tapi dah panas soo. .

mandikan kereta petang nanti.

selagi belum habes resepsi etc, memang pening. . .

banyak kne spend. . .

ada org kata lepas kawen lagi save tapi

ada jugak yg kata lepas kawen lagi laju pakai duit,

aku yang mana?

laju gak pakai duit.

sebab kalo nak balik kne balik 2 rumah mak. 2-2 kne tol. kalo dulu balik tangan kosong macam x kisah tapi skrg kne lah bawa balik buah tangan.

nak kne pikir saving.  kne cari rumah idaman.

belum lagi masalah lain. .

tapi seronok lepas dah kawen ni ada kawan g mana-mana. ada orang nak teman, tolong2 dan berkongsi.

Read Full Post »

to err is human

To err is human. .

My good fren btrayed me today.

Kdg2 kita dah rasa cukup baik dan dia pon cukup baik utk kita. Tak semestinya beerti selamanya akan baik.

Demi menjaga hati org lain yg mungkin dia rasa lebih penting dia sanggup melukakan hati aku.

Huh! Apa boleh buat. Semoga segalanya akan berlalu dgn cepat.

Read Full Post »

Hari ni hari bahagia buat my bff, piza yg berlangsung di rumahnya d mutiara homes. .

Naseb baik hubby yg sporting nak temankn lama2 kat rumah piza.

Walaupon dtg lambat 2 jam dari yg dijanjikan. Tapi semuanya berjalan lancar.

Alhamdulillah, akhirnya kami selamat meng upgrade diri kami sebagai isteri soleha. Amin.

Mengharapkan seterusnya turn ungku pulak kejap lagi.

Rasa seronok sgt sbb hari2 bahagia dapat dikongsi dgn bff.

Kepada kawan2 dan pembaca blog ini. Dijemput utk dtg resepsi sy di camar laut, bagan lalang, sepat pada 3 april 2010.

Skrg baru aku tahu kenapa pengantin baru mengharapkan kawan2 dan sanak saudara utk meramaikan majlis.

Seronok berkongsi kebahagiaan.

Read Full Post »

Older Posts »