Feeds:
Posts
Comments

Archive for March, 2011

jogja again

Percutian budget ke jogja selama 5 hari sgt menyeronokkan.

HARI 1

JUMAAT sampai dr bandara Adisucipto. terus ke JAKAL km 5 dgn teksi bandara IDR 45,000.

Menginap di VIDI 2 IDR 160,000/night. Jalan2 sekitar JAKAL dan ke MALIOBORO utk tukar $$$$. Rate skrg RM 1 = IDR 2825.
Malam – makan di tempat feberet aku yang sangat ditaksukai oleh kawan-kawan.

Makan utk 2 org lele bakar & ayam goreng n 2 nasik goreng IDR 29,000.

Hari ke-2 SABTU
Naik kuda IDR 30K. Jalan-jalan di pasar bringharjo.

Hari ke-3 AHAD

Ingat nak ke merapi tapi tgh banjir lahar dingin pula. Tapi pagi-pagi dh ke PASAR SUNMOR (sunday morning) tgk handicraft dari anak-anak campus di sekitar UGM.

Lepas tuh jalan2 ke ambarukmo Plaza. Ada pameran kereta. Melepak2 mcm2 remaja riang ria.

Hari ke 4 ISNIN
Ke MALIOBORO tukar $$$ lagi. Ambil teksi dari pasar birmingharjo ke Bantul- tempatnya ida sebab pesan handicraft utk resepsi.

Lunch di rumah Ida. Perjalanan sekitar 70km pergi balik IDR 80,000.

Hari ke 5 SELASA

Happy birthday to husband. .Rehat di hotel sambil packing. Tunggu invitation card siap hantar.

Lunch then ke saloon utk facial dan creambath IDR 35,000. Murah giler kan? Sedap giler kne urut.

Hari ke 6 RABU

Siap-siap utk balik. Leganya sampai Malaysia.

Read Full Post »

pose

Kesian jepun. . . Dahler tsunami lepas tuh kebocoran radiasi lak.

Kesiannya. .

Ada hikmahnya kot. .

Naseb baik dh beli kereta.

Kalo x. .knelah tunggu jepon recover. .

Hari ni puasa gantai hari ke berapa ntah.

Main puasa jek. Biar lebih jgn kurang.

Hari ni sempat aku meronda menghantar kad jemputan. .

Sepatutnya janji dgn kak fara nak g rumah dia malam ni.

Nak tanya pasal lokasi staff. .

Nak pose ganti sok so nak niat skrg. .

. . .
Amin

Read Full Post »

happy bday sai

Semalam ktorang g tesco walk for kid kat presint 6.

Lepas tuh g alamanda utk celebrate bday sai n karok.

Syioknye lama x karok. Lepas balik melaka dgn erin. .

Read Full Post »

malas

Kenapalah aku sgt malas kemas rumah. As semalam banyak betul aku sisih barang.

Skrg dah almost 1am. X ngantuk tp lepas aku kemas rumah jek rasa ngantuk.

Banyak betul barang nak kne sisih.

Ni baru kat rumah belum lg kat opis.

As rumah aku byk giler lipas sebab dihuni oleh kucing2 yang pemalas. Rasanya nak bela kucing kampung yg aktif tp x tinggal dalam rumah menyerang cicak dan lipas di rumah.

Semut juga boleh kalau mahu.

Thnks to ida sebab dah amek aku nyer besek. Thnks a lot.

Skrg tgh fikir hotel utk penginapan di jogja nanti. Mungkin 2 hari di hotel yg ada bintang. Dan 3 hari yang ada matahari dan bulan shj. Hehehe. .

X sabar rasanya nak ke jogja. Dahla balik je kne kje hujung minggu tp x kisah pon. .

Aku mmg suke sgt jogja. Rindu kepada nasik gudeg, pecel bebek dan pelbagai lg.

Rindunyer la hai. .

Jeles tgk kat rumah ustaz amirul. Mcm kat hotel jek. Xde brg yang bukan2.

Perlukn seseorg utk bantu kemas rumah.

Read Full Post »

ginger hilang. .

Semalam mengagau aku cari ginger.

Naseb baik kursus . X payah punch card.

Ginger ooo ginger.

Hari ni hari last kursus spss.

Yeay. .
Syiok gak spss ni tp pening kepala gak ar. .

Read Full Post »

kursus spss

Salam all

Hari ni start kursus spss.
3 hari sampai jumaat.

Sesungguhnya sangat membencikan wanita yg pandai memanipulasi.

Sama gred dan sama umur tapi SKT aku dinilai oleh org mcm tu. Layak ke?

And the worst thing that biatch gave me lowest mark. Sampai kne tegur dgn pegawai atasan then baru dia naikkan sikit.

Sangat membencikan.

Read Full Post »

nobie s wedding

Tiring weekend.

Planned nak tdo dan berehat bersama sidia di rumah di depan tv.

Lepas balik dr pasar malam dalam kol 4pm. Ada dpt kol yg memang ditunggu2.

Kad dah siap. So pack apa yg patut. Charger hp pon tertinggal.

Terus g s alam amek kad. Then visit parent in Law bermalam 1 malam.

Pagi2 sidia bangun then minta izin balik rumah makpak aku. Yahooo. .

Tatau kenapa lepas kawen ni aku rasa hepi sgt dgn makpak aku. Slalu rindu derang.

Then sebelum tuh. Syif sms nak g bile kenduri nobie.

Sebab dah alang2 smpai ptrajaya. Then aku tunggu sai kat presint 9 then terus g pulau meranti.

Lama tol x jumpa nobie. Aku rasa time kawen ni kot dapat jumpa kawan2 lama.

Sempat la aku distributed kad kawen to embe, aisyah, sai, dan syif n pengantin.

Sampai rumah dah petang. Borak2 ngan mak sambil tgk mentor n awan dania.

Pastuh tdo. Naseb bek banyak time off so leh masok ofis lambat . . Yayyy. .

Read Full Post »

Older Posts »