Feeds:
Posts
Comments

Archive for May, 2011

weekend. .

Saturday

9.00am- 1.00pm : oncall (Harap boleh habes by 1pm. .)

2.00 pm – night : GSK talk @ holiday Inn

Sunday

9.00am- 1.00pm : oncall (Harap boleh habes by 1pm. .)

2.00pm : ungs enggagement party

To do list
1. KPI
2. Tag for urusetia hari tanpa tembakau
3. 5s (audit 5s)
4. Update record

Advertisements

Read Full Post »

Sekejap jek dah jumaat. .

Aku happy dgn kerja aku skrg. .

Kenapa. . Ntah. .
Tp aku rasa hepi sebab tuhlah semua kerja berjalan dgn lancar. .

Walaupon OCD-man quit annoying. .
He s almost 50 years old tp perangai dia memang mcm budak2. .

Sentiasa ada helah. .

Dan sgt berkira. .

Kelakar pon ada. .

Luckily ada hj yg slalu tolong tanpa rasa jemu.

Aku hepi sgt. .

Bantu kawan2. .

Aku dah start bercakap dgn dollah. .

Sebab pertandingan kaunter. . Dia pon cuak gak kalo kne tanya. .

Minggu ni aku on-call. Dan ahad aku kne g ungku enggagement party. .

Congrates ungs. .

Kalo suami bz, nampaknya knelah cari org utk ke rumah ungku. .

Td kat opis sempat aku print laporan KPI 2010. Harap lepas aku kluar takdelah diorang kelam kabut.

Yang pasti sebelum aku pindah. . Aku akan sedut semua yang ada dalam PC aku dan en. Bakhtiar. Semua tuh harta karun aku almost 4 years di jasin. .

Fatyah kata 30 mei ni meeting. . Harap2nya berhasil. .

Read Full Post »

tak cukup tdo

Penangan nescafe white coffee. .

Aku tdor pkul 3 am. N woke up at 7am.

Ngantok gler. . As kemarin pon tdow lambat sebab siapkan apa2 yang patut utk pertandingan kaunter semalam.

Now meeting dgn wakil SUK KKM utk persiapan hari tanpa tembakau next week yg akan dirasmikan oleh YB MK. .

Read Full Post »

chat with mabel

Mabel dh resign mac tp dia start cuti januari since CR dia banyak giler. .

Dia bahagia. . Ada suami kaya yg baik hati. . Lucky her. .

N tadi aku chat via fb dgn dia. .

Now she works with 21st century. .
Cemburunya kat dia. .

Sebab even she s younger than me. .
She always know what s the best for her. .

She said she post her resume at jobstreet and she asked me to do the same. .

She knows I m sick with my work now. .

Always sedapkan hati sendiri. . Try hard everyday to make my day ok. .

Every day I see betrayer at work. Mcm mana aku nak confront sedangkn she betrayed me n fitnah to my big boss. .

N her aduan is top secret. Ini pon ada yg terbocor n if I confront her. . Kesianla yg bgtau. .

So aku pendam. But now I always believe. .what u gave u get back. .

And now she popular at our GH. .and may be state. .

With her unforgive clumsy mistakes . . Nauzubillah. .

Mabel I miss u soo much. .

Read Full Post »

lonely sunday

Suppose hubby nak dtg saturday tp x jadi then dia postpont to sunday. .

Skrg dah pkul 6.50pm tapi dia stil x sampai. Malam nanti baru sampai. .

Pagi tadi g belanja kat mydin. Tesco jauh sgt n aku rasa mydin more fresher than tesco yg mcm dh x ramai org g sana.

Siksanya menunggu. .

Read Full Post »

Hari ini dalam sejarah aku woke up 11.30 am. .

Rekod utk beberapa tahun aku bangun siang. .

Aku pon x ingat last skali aku bangun siang waktu bila. .

Walau tdor lambat mcm mana pon aku tetap kne bangun pagi. .

Sebab nature call pepagi. .

Tetiba ter’suka’ crita juvana. . So aku pon melayari laman u-tube. .

Slow giler. . Memang aku tak sesuai dgn berok-ben. .

Nak subscribe streamyx tapi plan untk pindah laks. . Leceh2. . Tp sebenarnya x kesah pon kan. Aslkan ada line tepon. .

Tapi aku mana ada masa nak uruskn bebenda tuh kalo pindah nanti. .

Sedangkn ari tuh elektrik smpai kne potong. .padahal baru 2 bulan x bayar. .

Bz kursus n skrg aku kat kaunter mana leh lari2 sgt. .

Aku makin geram dgn arab-setan yang makin kurang hajar. Tak padan dgn setahun jagung. Dulu akuler yg terhegeh-hegeh ajar dia itu ini.

Tapi skrg no-way. Bukan kedekut ilmu tapi apa yg aku buat, x pernah appreciate. . Budak2 zaman skrg. .

Read Full Post »

semangat

Tips utk semangat bekerja. .

Jgn dengki/irihati/envy/busok hati dgn colleague. .

Walaupon mereka ciom bont** bos, tuang kerja dan buat kerja sesuka hati mcm makpak derang ade share. .

Jgn terlalu mengharapkn org, sbb nanti kalo org x buat/ buat tak ikut spec/kehendak kita. . Kita akan kecewa berat.

Buat hal sendiri. .

Sentiasa senyum. .

Jangan join bergossip. .

Rajen dan siapkn kerja cepat. .

Dan paling penting jgn sakit hati2 dgn setan2 jantan dan betina yang cuba menfitnah/ dengki / amek kesempatan. .

Ada ubi ada batas. .

Read Full Post »

Older Posts »