Feeds:
Posts
Comments

Archive for July, 2011

kerja weekend

Minggu ni aku ganti dollah on-call sebab aku nak cuti next weekend. .

So bolehla dollah menggantikn aku. .

Rumours semakin kuat mengatakn aku akan ditarik ke bahagian.

Harapnya btol ler rumours tuh.

Hari ni cukup puasa hari ke-7.

Mmg masa berlalu sgt pantas.

Adakah aku dapat puasa 6 d bulan syawal tatkala masih byk open house d sana sini.

Tetapi yg pasti x sabar sgt nak puasa. Tahun ni lebih exciting kot. .

Mmg tak sabar. . Target bulan puasa: khatam al-quran dan terawikh.

Sebab last year aku solat terawikh skali jek kot. Al-quran pon x sentuh.

Sangat malu dgn diri sendiri, sgt marah dgn diri sendiri.benci!!

Tahun ni jgn buat mcm tuh lagi ye. .

Hari ni aku buka dgn mee kari. Semalam masak mee kari. So makan semalam punyal. .

Tak baik membazir.

Besok nak masak ayam bakar since dah marinate tadi.

Berpuasa membuatkan aku rasa bsyulur dgn makanan. .

Percaya atau x sebenarnya aku dah lama x dapat rasa nikmatnya makan. Sebab tuhla bila makan akan makan smpai kenyang. .

Macam membazir jek suka makan tempat mahal2 tp x dpt rasa kepuasan.

Mcmmana suami berpuasa d sana sendirian nanti.

Sentiasa berharap yg trbaik utk suami.

Read Full Post »

Aku marah2 ginger. .

Dia tetap x paham. .

Adakah ginger bukan warganegara msia?

Adakah dia dari persia?

Yg penting hari msia vs spore @ bkt jalil.

Kalo hubby ada, mesti dia dah paksa aku temankn dia.

Rindunya. .

Hari ni aku:

1. mandikn ginger n along. . Dh uchuk sgt. .

2. Masak mee kari dgn smbal kerang (my feberet). . X sangka menjadi.

3. Kje kat kaunter sendirian sbb staff MC dan CR. Naseb baik ada fan tolong. .pt ramai lak tuh hari neh. .

4. Puasa hari ke-6. Yahoo. .!! Rasanya dah habes puasa ganti aku. Xpelah jumaat dan sabtu aku puasa jekla sbb aku mmg xde selera nak makan sgt.

Aku kne turunkn berat badan kalo nak anak. .huhu

Besok nak masak car kuey tiow la. .tp mee kari ada lagi. . Habiskan mee kari dlu ler. .

Read Full Post »

kawan dgn kucing

Sedar tak sedar. .

Kucing adalah teman baik aku. .

Tak sangka aku boleh bela kucing. .

Padahal aku biasa2 jek dgn kucing. .

Sanggup tahan dan uruskn kencing berak dan belanja makan kucing setiap bulan. .

Bila xde kucing , rasa sunyi dan ketakutan. .

Itulah teman aku. .kucing2. .

Ginger n along. .

Read Full Post »

puasa hari ke-5

Alhamdulillah. . Aku yg liat giler poser ni akhirnya berjaya jugak. .

Takde maknanya nak riak. .

Sebab

Ini adalah hutang yg tertunggak. .

Aku pon tatau dah settle ke lom sbb x ingat. .

Yang pasti last year aku hutang 2 minggu sebab cuti dan MC.

Memang x sepatutnya last minute tp hikmahnya, kiranya skali training utk menyambut ramadhan.

Seronoknya ramadhan. .

1. Dapat byk beramal (brharap akan dapat berterawikh d masjid)

2. Sihat tubuh badan ( bowel cleansing)

3. Badan pon dapat rehat dr asyik memproses makanan.

4. Bertambah slim. . Hahaha

——————————————
Semalam audit ADAF. .
Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar.

Syukur. . .

Tak sia- sia aku n fan stay office smpai 12 lebih tengah malam. .

Read Full Post »

Client methadone (penagih dadah tegar) memfitnah aku bahawa:

-Telah Diberi minum air paip
-menyebabkn muntah di depan aku
-tidak diberi dos baru

Fakta
-aku tak bg dia minum paip. Dia yg tak sabar terus amek methadone n dilute d singki
-tak muntah pon, sihat
-watper nak bagi lagi sebab tak muntah

N genius pharmacist mcm memihak kepada penagih dadah yg asyik kluar masuk lokap/penjara dan menghidap HIV sebab lebih percayakan kata-kata penagih dadah yg mulia itu dari colleague sendiri.

Like I care. .

Swear to god aku difitnah.

Read Full Post »

pokok limau. .

Luar pagar seberang jalan ada pokok limau.

Luar pagar seberang jalan ada pokok kari.

Salahkah aku bila proses pendebungan berlaku atau burung2 yang bertandang di rumah aku membawa benih pokok2 itu. .

Maka terdapatlah pokok limau di dalam pasu. .

Pokok kari. .

Kena cakap dgn tuan punya pokok ke yg benih pokok2 dia dibawa masuk ke rumah aku oleh angin dan burung. .

Read Full Post »

tayar pamcit

Hari ni buka pose kat ciken rice shop. Alhamdulillah. Tq erin sbb temankn.

Sampai AEON td baru sedar yg tayar kereta pancit.

Dahla tayar spare. Setiap perkara yg terjadi ada hikmahnya.

Sebab tayar pancit. So dapatlah aku off pagi nanti.

Nak settle ATM card, byr bil, g bengkel, settle insuran.

Petang esok nak pergi mayfair. Walaupon memang nampaknya tak gaya menang pon utk biggest loser tuh tp xpelah sekurang2nya aku dah berusaha.

Chaiyyok.

Read Full Post »

Older Posts »