Feeds:
Posts
Comments

Archive for October, 2011

KIKF

Sok start kikf. .

Aku jadi pemerhati cum urusetia. .

Dah ler kne stand by tapi tak dpt tag urusetia pon. .

Takpela. .

Bukan aku sorang jek mcm ni. .

Yg penting aku dapat bilik dan aku boleh berehat utk seketika.

Tapi skrg pon mcm belom byk kje.

Kalo kak linda sambung master dalam masa terdekat ni. .

Mati ler aku. .

Harap2 dia postpone sampai next year. .

Hikhikhik. .
As permohonan pindah aku pon kiv.

But I really enjoy working at jkn now.

May be sebab baru tukar angin. So macam hepi jugak ar. .

So utk sebulan dua ni aku boleh bahagia.

Sebab org yg nak resign pon belom cuti lagi. .

Tapi badan aku naik mcm di pam-pam.

Dan dada aku pon dah mula sesak.
Risau gak. .

Aku kne bersenam dan makan serat banyak. .

Tapi caner makan2 di hotel 4 hari ni?

Mampukah aku menerima cabaran ini?

Read Full Post »

seronok bekerja

Hari ni meeting dgn pihak hotel kat avillion. .

Counting days. .

Few days to go. .

Aku tgk ada beberapa org tak senang aka dengki aku kerja kat jabatan. .

Dah bos yg tarik. .

Lagipon aku tatau brapa lama lagi kat melaka. .

Mmg memula bosan. . Tatau nak watper. .

But I started enjoy working here. .

Lebih flexible. .

Nervous nak bengkel besok. .

Harap2 tak banyak komen yg meng ‘down’ kan aku dari bos. .

Malasnya nak shorting. .pack barang. .

Even dah sebahagian besar aku bawak balik rumah mak aku. .

Aduyai. .

Pesal mata kiri aku berkedip2. .

Harap2 takde kejadian buruk menimpa. .

Read Full Post »

berat

Aku makin risau dgn berat badan aku tapi aku susah utk tak makan. .

Semakin makin teruk. .

Aku slalu terjaga tengah malam. .

Tataulah sebab SOA atau gastrik ker. .

Aduyai sgt risau. .

Snoring aku makin takut. .

Even kawan2 lama pon tegor. .

Sebab dlu takdelah mcm ni. .

Tapi kenapa aku tàkde usaha utk turunkan berat badan. .

Even boss dah tegur sebab DG baru nak semua penjawat MOH ada body weight ideal. .

O&G specialist yg aku jumpa tuh pon cakap aku kne reduce body weight. .

Masalahnya aku memang takde disiplin. .

Selalu sgt rasa nak makan. . Even tak lapar. .

Asek teringin nak makan itu ini. .

Lunch susah nak tolak pelawaan colleague utk tak kluar. .

Then malam laks. . Kalo hubby ada sure dia pelik kalo aku tak makan. .

Memang sedih bila takde baju. .

Skrg aku yg paling gemok kat opis. .

Aku pernah jadi org paling ringan dalam kelas. .

Now I m the fattest one. .

Huhu. .

Aku tatau apa motivasi utk aku reduce weight banyak. .

Masa berlalu sgt pantas. .

Sebenarnya mesti aku dapat turunkan berat dgn cepat tapi. .

Aku yg malas. .

Hari ni dan esok jek aku leh kawal makan. .

Khamis dan jumaat ada bengkel. .makan time!!!

And start 31 oct selama 5 hari buffet kat hotel. .sebab ada konvensyen. .

Makan!!!

Gila tak??

N naseb baik once a month boss wajibkan senamrobik tapi masalahnya sangat memalukan si gemok ni nak melompat pon tak boleh. .

Adakah aku akan terus gemok?

Dan nanti bila aku pindah rumah cikman. Setiap hari cik ani akan masak masakan2 yg lazat2. .

Adakah aku boleh bertahan. .

Org kata jgn makan nasik. .

Sebab nasiklah punca. .

Aku risau. .sebab bila kursus dapat bilik twin sharing. . Mesti aku menganggu tdor roomate. .

Huhu. .

Read Full Post »

oktober

Hari ni aku g parkson beli sandal utk adek aku konvo. .

Dia suh carik yg merah. .

Susah gak carik merah. .

Tapi aku jumpa hitam. . As dia pon suke hitam. .

Nak belikan pink. . Dia taknak. .sebab dia kata baju konvo dia merah. .

2 weeks ago, dato dol ada bisik2 time meeting star rating tanya g x adek aku konvo aka wisudah as anak dia pon sama batch ngan adek aku. .

Memang seronok kerja JKN. .

Aku tak payah pikir pasal org. .

Aku bawak diri aku sendirik jek. .

Buat kerja sendiri. .

Semua atas tanggungjawab sendirik. .

Kat opis lama aku bengang pakcik makcik dah tua nak pencen tapi perangai mcm budak sekolah rendah. .

Bergaduh, merajuk tak bertegur. .

Rimas! !

Betol kata org. . Kita kne tukar angin. .

Mula2 ni mmg macam tatau nak watper. .

Tapi nanti mesti banyak giloss kerja. .

Read Full Post »

bff preggy

Seronoknya dengar piza my bff preggy. .

Tapi sian dia mual muntah teruk giler. .

Harap dia ok. .

Read Full Post »

bukan man laksa

Tgk husband asyik nak makan laksa jek. .

So aku cakap aku nak masak laksa hari ni. .harap2 jadi. .

Pepagi dah sarapan roti bom. . Then ke pasar dgn suami. .

Jarang dia nak temankn aku skrg. .

Tapi lately dia nak plak teman g sana sini. .

baru jek install angry bird kat dalam hp.

So tgh excited upgrade level. .

Syiok laks. .

Sanggup stay up sebab nak main game. .

Besok nak mengadap boss. . Hari ni dah berdebar2. .

Aku tatau apa naseb aku nanti. .

Jumaat ni derang nak wat blated farewell party. . Macam malas nak g tapi dah org nak buat. .

Nanti dikata sombong pulak. .

Read Full Post »

1st day

1st day di tempat kerja. .

Mcm tatau nak buat apa. . Skrg ni aku mcm helper. .

Tolong siapkan kerja-kerja org. .

Ok gak. .

Xdelah aku pening sgt. .

Aku kne belajar amek minit mesyuarat. .

Kne belajar cakap depan public. .

Huh! Semoga segalanya berjalan dgn lancar. .

Read Full Post »

Older Posts »