Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2011

serabut

Aku tatau knapa serabut sangat. .

Bila balik jek mesti aku sorethroat . .lepas tuh kepala aku sakit gila. .

Aku tataula apesal. .

Padahal aku rase ok-ok jek. .harap2 spec aku x hilang. .

Asyik lupa jek letak mana. .

Advertisements

Read Full Post »

berjaya

Aku berjaya puasa . . X rasa lapar langsung sebab banyak simpanan lemak. .

Rasa mcm nak pose esok tapi ada meeting laks. .

Tapi aku kne kuatkan semangat sebab aku dah debab sangat. .

Leher sgt besar. .

Perut sgt buncit. .

Rasa susah hati. .takut nanti macam2 penyakit ada. .

Kaki pon asyik sakit jek. .

Nak pose ler smpai hari jumaat walaupon teringin sgt nak makan ayam penyet. .

Besok meeting SSR. .

Petang tadi bertalu2 aduan diterima. Aku pelik kenapa kerajaan jek yg ambil berat pasal aduan. .

Sektor swasta wat deeek jek. .bukan aku x pernah mengadu. .

But no respon. .

Read Full Post »

puasa

Aku rasa badan aku makin bertambah berat. .

baju baru pon aku dah rasa sendat. .

So hari ni aku mula berpuasa semula. .

Hari pertama puasa. . Rasa lapar sangat. . Aduyaiiii. .

Ya Allah. .kuatkanlah iman hambamu ini. .

Semoga puasa hari ni berhasil. .

Lately aku tgk banyak sgt belanja. .belanja itu ini. .

Petang semalam aku off petang. .

Pergi pusat zakat, lepas tuh nampak BSN terus beli SSP. .

Lepas tuh tatau nak buat apa. .nampak andalusia travel. .

So pergi andalusia pulak. .tgh pakej percutian. .

Lepas tuh tukar pasangan laks. . Kak dahlia balik. .pergi amek erin. .

Pergi jakel. .beli kain utk hadiah terima kasih. .

Lepas tuh g gulatis tgk kain jugak. .tapi semua mahal sgt. .

Lastly beli kat jakel gak. .

Read Full Post »

lupa beli sesuatu

Hari ni hari yg paling dinanti2kn. .

Payday! ! ! Yahoo! !

Pegi AEON dgn erin. . Menggunakan coupon jusco yg dpt time beli skii. .

Tatau nak hadiahkan apa utk bosses. .

Sbb nak pindah ni. . So kne berterima kasih utk semua. .

Read Full Post »

shopping spree

Dapat RM20 coupon for every purchase of RM100. .

Yeayyyy! ! !

Pagi2 kak dahlia aka auntie D. . Dah dtg amek g AEON. .

Padahal baru semalam g sana. . Meng-karok. .

Lepas bebeli brg SK II idaman hati kami. .

Besh giler! !

Lepas ni dah tak payah beli apa2 utk setengah tahun. .

Read Full Post »

buka braces

Setelah bertahun- tahun ( almost 3 tahun) besi yg mcm rail keretapi ni berada dalam mulut. .

Aku meeting aduan negeri. .

ada sepasang manusia ni dr JKR, dahlah dtg lambat. .lepas tuh mcm ntah hape2 ntah. .

Org tgh bercakap. .dia boleh pulun makan. .

Yg aku kelakar tuh, kat meja meeting tuh ada 2 set hidangan kuih utk lebih kurang 10 org.

Boleh tak derang amek 1 set seblah derang dan dok mengadap dlm meeting smpai habis. .

Kebulur ke apa?
Padahal dah layan mi kari sebelum tuh. .

Kalau kebulur sgt pon agak2lah. .

Nak tunjuk rakus depan jabatan lain. .

Tak fikir ke pasal org lain?

Aku tgk mcm apa jek manusia nih. .
Dahlah diam jek. .mcm xde fungsi. .

Read Full Post »

Ber-hangen jek aku dgn caterer kat saujana asahan. .

Bila hntar menu utk kursus. .rejected.

Katanya dah siap beli brg n ada kursus lain jugak. .

Tapi byar rm 11 utk makan malam n supper. .

Makan malam : main lauk cuma kari ayam jek. .

Supper : roti krim gardenia dgn air teh

Mmg x berbaloi. .

So pepagi ni beramai2 menyerang caterer. .huh! !

Malu dgn peserta sebenarnya. .mcm kta tak organize bebetol laks. .

Caterer dahler kurang ajar, tak bekerjasama. Yang dtg kursus ni dahler org2 tua tapi buat mcm budak2 pulak. .

Serik buat kursus kat saujana asahan lagik. .

Read Full Post »

Older Posts »