Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2012

scare you

Apa perasaan jadi org yg sgt menakutkan?

Previous boss adalah manusia yg sgt digeruni ramai. . Unexpected. .

Kadang2 dia kita nak dekat dgn dia, dia mula fire2 kita. .

Tapi bila dia nak beramah mesra dgn kita, kta pulak yg takut. .

Pergi mana2 pon org nak tau pasal dia. .

Hari ni 1st day aku di Hospital Banting. .

Nampaknya segalanya sgt ok. . Semua sgt ramah mesra. .

Dan mcm biasa aku adalah anggota yang paling gemok. .

So aku kuatkan semangat utk puasa dan bertahan selama yg boleh. Hari ni aku berjaya puasa sehari lagi. .

Actually aku pon dah lupa berapa banyak puasa aku. .

Dan aku pon lupa nak tanda hari mensus aku. .

Hurmm. .

Lupa nak g supermarket, betulkn charger game rejab. . Adesss. .

Advertisements

Read Full Post »

good bye

Hari ni last day di bpf melaka. .

Sedih sgt. .

Thnks kak dahlia yg berusaha keras utk masak soto. .

Mmg terbaik. .

Lapor diri kat s alam. .

Alhamdulillah segalanya berjalan lancar. .

State boss pon ok. .

Baru aku sedar previous boss aku mmg menakutkan . . Kalo x takkanlah nama dia meniti di bibir pharmacist se-malaysia. .

For me. . Dia sgt ok. . Pro-aktif dan kreatif n sporting jugak. .

Cuma dia tersangatlah serious. . Sebab itulah org tak berani sgt. .

Yg penting aku pergi dgn perasaan gembira. .

Read Full Post »

kerja

Minggu ni minggu last aku kat melaka. .

Sedihnya! ! Huwarghhhhh. .kerja berlambak. .nota serah tugas belum buat lagi aduyai. .

Macammana ni. .pening! !

Boss asyiklah membandingkan aku dgn previous staff. Tension. .

Dah cukup baik dah aku buat kerja dan at least big boss tak banyak pon wat correction kat surat or minit. .

Geram pon ada. .xkanlah aku baru kerja dah terror giler buat semua ni. .

Takpelah hanya jauhari yang mengenal manikam. .

Tapi at least aku tak tension sgt kerja mcm dlu. Nak kejar itu ini.

Dan aku pastikan iaku xkan dapat out pt di banting nanti. Harap2lah. .

Read Full Post »

tolong mak-yah pindah

Hari ni dah tdor satu malam kat rumah baru makyah kat bdr baru salak. .

Sebenarnya kesian kat hubby balik kje tgh malam.

So terus tdow rumah makyah. Makyah pon tgh nak pindah rumah. . So bolehlah tlg makyah kemas2 sket sementara tunggu hubby balik kerja.

Ske btul haikal bila dpt ikut skali.

Read Full Post »

count down

Aku tgh menghitung hari utk meninggalkan melaka. . Tgh nak siap2kan minit2 n all the reports dan pass over kerja. .

Adessss. .

Apalah nasib. .

Aku pon yg tgh menanti hari dok sibuk dgn farewell party dato’. .

I m gonna miss u guys. .

Walaupon sekejap g jkn tapi seronok sgt. .

Aku rasa aku mmg seswai di tempat yg ramai org. .

Bahagia sgt. .

Malam kemarin aku pergi talk vemma. .

Mmg teruja jugak ar. .

Lagipon byk testimoni yg best. .

Lagipon vemma cuma minuman sihat bernutrisi. .

I trust vemma. .

Read Full Post »

tak suka

Kenapa ada orang yang kita tak pernah cakap atau buat hal tapi tak suka kita. .

Boleh tak jangan prasangka buruk pada orang. .

Aku pon tak paham kenapa typist yg baru naik pangkat jadi pembantu tadbir. .

Garang mengalahkan bos. .

Macam bagus. . Speaking pon tak btol. .

Read Full Post »

Pejam celik. .pejam celik. .

Dah masuk 2012. .

G mana new year eve?

Lepas amek stok tudung kat jalan TAR, aku n hubby g umah piza @ damansara homes. .

Kat ctu ktorang celebrate sambil tgk ombak rindu n tgk fire works dari luar rumah. .

Minggu ni cukup seminggu hubby tinggal dgn mak. .

Rasa bersyukur sbb dia nak ikut cakap aku. .

Harap dia ok tinggal cni. .

At least boleh bantu2 makpak aku kat cni. .

Bile derang g ngaji, at least adalah org look after 2 boys yg mmg hyper tuh. .

Bisnes tudung? ? Skrg aku tgh giat bisnes tudung. .

Alhamdulillah. . Rasanya modal dah lepas semua. .

Ada balance2 tudung tuh jadi koleksi tudung aku jekla. .

Read Full Post »