Feeds:
Posts
Comments

Archive for March, 2015

http://lot2866.blogspot.com/2015/02/jadual-kelas-bulan-march-2015.html?m=1

Advertisements

Read Full Post »

I love shopping

nothing can stop me

Shopping spree

Watching 2 movies

Spongebob 1/5

Chappie 3/5

Jalan2 tgk ada kose anniversary sale…

Lupa kejap kosmetik yg berlambak kat rumah

Its time for therapy….



Read Full Post »

untuk permohonan projek

Perlu buat CI – nilai impak/ faedah yang diterima rakyat berbanding kos pembangunan/ operasi

Read Full Post »

Sesiapa yang nak melancong ke Vietnam untuk shopping baju kurung. .  berikut ada tips yang mudah utk anda follow.. .

1. Setelah book flight, book hotel berhampiran dengan ben tahn market : ada beberapa hotel yang sangat dekat seperti An tham hotel, than thu hotel,  saigon pink 2 hotel etc. (banyak lagi)

2. Tukar duit vietnam di bandar ho chi minh lebih jimat. Sediakan duit taksi dari Malaysia jek. .tukar dalam rm100. RM1 = VD 5900.

3. Untuk khidmat taksi, smpai airport, keluar menghala ke burger king dan carik lift ke tingkat atas untuk ke  balai berlepas. Pastikan TAKSI VINASUN sahaja. .taksi yang tak tipu dan TAK MAHAL. Jangan lupa print document hotel dan tunjuk kepada driver. sebab tak semua boleh berbahasa inggeris apatah lagi bahasa melayu.

4. Sampai hotel, sekiranya berdekatan benh than market, butik2 baju kurung adalah di sekitar. harga dah sangat murah dan tak perlu tawar . boleh berurusniaga dalam bahasa melayu dan menggunakan RM.

5. Makan?? banyak restoran halal tapi harga agak mahal. nasik goreng mencecah rm15 sepinggan. boleh cuba masakan vietnam juga sekiranya tak kisah. nak bawak ketupat ngan serunding, roti n tuna pon boleh kalau nak jimat. Kawan-kawan suka sangat makan mihun sup vietnam. .

6. Tempat-tempat yang perlu dilawati :

-Pasar malam. . setiap malam berhampiran ben tanh market. Urusniaga dalam RM pon boleh. (lebih untung dari guna VD)

– Hard rock : sesiapa pengumpul koleksi barangan hardrock. . .bolehla singgah naik TAKSI VINASUN jek tau. Kalau jalan kaki takut sesat. Money changer di sekitar benh than. Kedai jual emas pon ada khidmat money changer. duit VD digunakan untuk bayar taksi. Shopping pakai RM lebih jimat.

– Nak tgk bangunan lama mcm pejabat pos lama pon boleh. cantik.

-Mekong river n cuchi tunnel. Ada mcm2 agent utk khidmat ground. .yang paling murah carik kedai agent vietnam air (ada papan tanda besar vietnam air), dalam USD18. . murah sangat tp tak sediakan makanan halal . boleh bawak bekal or beli roti siap2. .

– river side pon leh jalan2 n ade market kat situ.

– Ben tanh market : Kena datang pagi2 sebab peniaga tak sombong lagi n boleh tawar kaw kaw. nak tempah baju kurung pon boleh . Boleh siap 1 hari. Suit pon boleh gak. baju kurung dalam rm50 sepasang (upah jahit).

– Beli souvenir kat pasar malam jek : boleh tawar2.

7. Dah habis duit shopping?? Pastikan aktifkan ATM card sebelum datang vietnam. Sediakan payung sebelum hujan. Boleh guna ATM kat ben tanh market untuk draw duit. caj tak sampai rm20.

8. Jangan lupa cuba buah-buahan vietnam mcm cherry, ciku gergasi.. . buah durian jek yang mahal. Epal vietnam (kalo bermusim)

9. Nak shopping apa? Baju kurung, tudng, prada lace, kain cotton, kemeja kerja, jersy, bags, handicraft, lukisan, dll.

10. Masa : 3-4 hari mmg just nice. Nak balik mintak tolong bellboy tahankan taksi.

11. Lain-lain : Mak suka kirim bunga orkid plastik tapi nampak real kat ben tanh market. Kalau kat Malaysia sebatang cecah rm30. Kat ben tanh baru RM12.

12. Boleh pergi China town aka Cho Binh Tay market untuk tgk kain ela kalo nak borong. Tapi peniaga sgt tak ramah mesra. Kalau nak pergi naik TAKSI VINASUN. Tunjuk gambar market tuh then dia boleh bawak.

13. Wifi? Memang ada di mana-mana. .  hotel ..tempat makan ada wi fi. So takkan terputus hubungan dengan jauh di sana. .

Shopping kena beringat sebab bila masuk Malaysia nanti kena lalu kastam. . .

Selamat melancong. . . .

Read Full Post »

Selamat pengantin baru to my beloved sista. .  i love u. . .

Garden wedding di laman rumah sendiri yang sangat cantik. . .makanan yang sangat lazat dan aturcara majlis yang sangat sempurna. .

tidak lupa live band memeriahkan majlis. .

tahniah dan terima kasih kepada semua yang hadir.

Read Full Post »

MARS insanity

masa berlalu sangat cepat. .

setahun aku kat Shah Alam. .

Bos lama dah pencen. . .

Jumpa kawan2 workout baru. . .

Kerja baru. . .

awal tahun hari tuh aku ada join weight lose challenge by MARS insanity. .

memang best. .

sesiapa nak join Jumaat malam di Palace of justice, putrajaya

Selasa malam di dataran Shah alam. .

sangat best

Read Full Post »