Feeds:
Posts
Comments

Archive for December, 2016

27.12.2016

malam tadi permulaan bisnes shawl – tatau la boleh jadi ke tak? berbahagi rezeki . terima kasih kawan-kawan BFF yang terlibat dengans esi fotografi – terima kasih kawan-kawan travel yang giler. .

sampai tgh malam jugak plan cuti – jadi ke tidak belakang kira.

tapi mcm best jek nak berjalan. skrg ni memang komitmen amat tinggi tapi kena rajin bekerja demi sesuap nasi.

hujung 2016 berakhir a selamat datang 2017

 

positif-positif

Read Full Post »

NOTA CUTE CARRY

Sebelum terlupa, ilmu yang sangat bermanfaat yang aku kena ingat.

hari ni belajar pasal rebranding dan Law of attraction. Sangat bagus dan terkesan. Penceramah sangat ceria dan penuh semangat.

Rebranding

  1. Appearance – bentuk, warna
  2. Feature – ciri-ciri yang perlu ditonjolkan
  3. Advantages – ketahui kelebihan yang ada
  4. Offer tawaran – apa service extra yang boleh ditawarkan
  5. Result – pantau keputusan/hasil

Law of Attraction

  1. Bersyukur
  2. Doa/niat yang spesifik
  3. selalu berangan macam dah dapat.

bersaing dengan diri sendiri- bersaing dengan manusia lain akan timbulkan sakit hati.

Tulis 5 perkara yang kita bersyukur dengan ikhlas.

Read Full Post »

2016 banyak perkara berlaku – Puan Hariah balik Negeri semilan – Baiti balik ganu.

Kak Rozi masuk BPF, Kak Linda jadi Boss pengurusan.

Banyak konflik, pengalaman dan pengajaran.

minggu lepas jumpa Ustaz Ebit Liew – Semalam jumpa Hafiz dari Cute Carry pula.

Banyak ilmu yang bermanfaat yang dapat dikongsikan.

Tahun ni juga tahun bisnes – Alhamdulillah belum habis bulan tapi rezeki cuti sekolah ni, 14 malam habis terjual. dapatlah lepas bayar maintainance fee , tunggakan itu ini.

dah kena set goal 2017.

haiisssh banyaklah pulak.

NAK KURUS

NAK KURUS

NAK KURUS

 

sentiasa fikir positif- every cloud has a silver lining. kena bayangkan impian-impian yang ada sekarang.

 

 

Read Full Post »