Feeds:
Posts
Comments

Archive for January, 2010

Jodoh

sepatutnya hari neh aku n da bercuti sebab nak g tgk penyu tapi last minute Tuah ada hal kat KL. So terpaksa cancel.

Tapi aku meneruskan cuti aku, kunonnnya nak kemas rumah as wiken neh ada family day utk Hussin’s Family.

Tapi macam biasa bila hari cuti, automatik aku sangat selesa bangun di siang hari, berangan dengan baju yang baru tempah dengan anak En. Bak. Beshnyer!

Tiba² teringin gila nak makan sambal sotong kembang. Geram rasanya 2-3 potong kecik sotong berharga hampir RM2. mahal kan?

Aku dah beli oven. At 1st dalam dilema nak beli microwave atau oven. . . senang nak bakar ayam ikan n wat cookies n nak belajar wat cup cakes. . .yeay!!!nak pakai baju baru. . .yeayy!!!

Read Full Post »

sebab aku sakit gigi, jadik aku tgk tooth fairy hari neh lepas kroje. . .hehehe. . .

adess sakitnyer. . . x dapat makan sepanjang hari sebab sakit sangat. . .tolon. . .saketnyer gigi . .

walaupon pada awalnya memang itu motif utama aku wat ortodontik neh sebab x kawal makan. . hehehe. . .

Read Full Post »

take care. . garnier

dah lama giler tak berparty bbQ. sangat letih tapi besh.. .

beza parti bbQ kali neh takde asap. . di bakar dalam oven jek.. .hehehe. . .

dah takde kawan² yang havoc mcm dulu,terpaksa berparti² dengan muda mudi zaman skrg, trainees. . . tQ dek. . .

Rasa bersemangat dengan semua barang² manja diri. . .

Aku berharap tahun 2010 akan jadik tahun yang paling bermakna untuk aku.

Aku pon dah mula rajen control gigi dengan dr. Faridah. Terima kaseh dengan nurse (kak sara) yang baik hati dan friendly yang sangat buat aku selesa dan bersemangat untuk terus jumpa mereka²..

Percaya atau tidak hampir setahun aku tak control gigi sebab fobia dengan dr. Iqbal yang ganas gila dan psikopat. Naseb baik dapat tukar dr. lain, kalo x habes melayang riban² $$$. . .

rasa seronok dengan gigi baru yang berwarna warni. . .besh!besh!

tengah fikir nak cat kereta ke x?

Read Full Post »

kak yati n husband datang melaka weekend ni. Aku pon tatau mana nak bawak as previuosly aku akan bawak para tetamu ke tangkak untuk shopping. Sebab hubby dia awal² dah sound tak boleh shopping aku decided nak bawak ke pantai.

Tiba² teringat tuah n wan yang menawarkan lawatan sambil belajar ke pusat perlindungan penyu.

Tuah kata tengah musim menetas. Lepas berjalan ke kota fesyen, makan kat umbai kami terus ke pengkalan balak. Sebab dah malam so tak nampak sangat penyu ke laut. tapi best snagat. . .

pertama kali seumur hidup aku pegang penyu. Siap lepaskan anak penyu karah ke laut lagi. thanks Tuah thanks Wan. . .

wan cakap penyu karah is the most beautiful turtle in the world. . .

Read Full Post »

kenapa ske membazir. . .

aku rase muka aku yang teruk neh bertambah teruk. . dah x pernah scrubbing etc. . aku dah xde product yang bebetula aku ikut.  .

Aku ingat nak try pakai SK II. Setiap kali nak g consult mesti ada jek halangan. Akhirnya sikap x sabar aku membawa aku ke tesco dan aku telah beli product garnier.

Semua nih gara-gara ada sorang member yang tegur muka aku dah ada garis penuaan.

So aku cadang untuk mula pakai product anti aging.

Bila aku dah pegang barang2 anti aging then promoter tuh tanya umor aku berapa. .

aku jawab 20+++. .

dia cakap produt anti aging for elderly. .

so aku pon try pakai prodict lightening. setelah aku screened akhirnya aku amek 5 product iaitu, facial wash, scrub, day cream, night cream n brightening eye roll-on.

ini semua adalah pengaruh iklan tv yang terbesar skali.

Minggu lepas bila borak dengan colleage aku nak beli product SKII dia yang dah habes. Aku pesan trial pack lak. Alahai. .

Apa ler nak jadik dengan aku.

Aku memang x comply, tamak dan suka membazir.

Majalah metropolitan bulan neh laks telah berjaya memujuk aku nak beli penjagaan rambut ala² eva longoria. Kunon leh jadik cantik mcm dia. . .huhu. .

So melayang lagi $$$ aku invest utk Elseve leave-in treatment n hair mask.

Lagi. . .?  i spent $$$ for detox  product this month. Aku tak start pakai pon lagik.

Aku beli lagik kupon untuk treatment kat reez skin.

Apa jadi dengan aku

Orlistat capsul yang aku share dengan mabel pon aku tak start makan lagi. Mabel dah habes makan pon.

Aku memang lemah dalam pengurusan diri.

Set seaweed body shop aku ada lagik x berusik. . takutnye aku dengan diri sendirik.

terlalu ske membazir.. .

Mulai malam neh. . aku kena start product detox aku. Makan sampai habis setiap hari.

Aku kena habeskan product garnier aku sebelum aku start SKII. Hope x expired. . .hehehe. . .

lepas dah habes detox, baru start makan orlistat n product yang tak habes².

Mudah²an aku x terpengaruh lagik untuk tambah lagi barang² yang ada. . .

aku   terpaksa discard aku nyer NV product. Walaupon sangat berhasil tapi mesti org pelik kenapa orang kesihatan mcm aku leh pakai product cemtuh. . ye. .aku tamak sangat. .nak perubahan cepat. . huhu. .

Read Full Post »

Akhirnya family day dapat gak tarikh yang sesuai. Pengarah cakap dari orang tuh pergi bangkok, dah balik dari bangkok. . pergi haji pon dah balik. . .

Tuhlah asyik tertangguh. . harap ini akan jadik yang besh. Bosan asek meeting n cakap benda yang sama. Ntah hape² jek. . . Semalam aku macam pelik sorang kerani neh sound aku mengadu kat pengarah sebab dia kerja lambat. Aku neh dah xde kerja sangat ke nak mengadu kerja dia. . plus takkanler aku nak bergaduh dengan kerani. Takde hasil langsung. Sabar jekla. . .

Bagus gak pengarah sound dia. . biar dia wat kerja elok² sket. . janganler asek nak masam² n berkira kerja. x senonoh jek. . .

btw. .malam esok dah boleh cuba produk baru dari hj azam utk detox. . .

Read Full Post »

lupa nak cerits .. . last week aku ada beli 1 year old cat (female) named ginger. . .pure persian. akhirnya aku berjaya memuaskan diri untuk memiliki seekor pure persian. yeay!!!!

jangan notty² ye ginger. .

Read Full Post »

Older Posts »