Feeds:
Posts
Comments

Archive for April, 2011

pindah

Cepatlah pindah. . X sabar rasanya.

Aku mcm bengang giler dgn sorang freshy lelaki yg kurang hajar.

Dahla slalu buat sesuka hati dia. Berkira kerja, lepas tuh aku tgk setiap hari ke mana2 utk tebar pesona.

3 hari lepas aku sound sebab dh melampau sgt.

Balasan Allah tuh slalu ada. X pon aku anggap ni balasan utk dosa2 aku.

Mmg susah dapat colleague yg susah bkerjasama.

Kerjanya melepak. Masuk kje lambat. Lepas tuh kje sambil lewa. . Bila aku tegur, melawan. Hangin jek aku. Aku malas nak amek tahu pasal dia. Lepas ni pandai2lah ko nak hidup labu. .

Selama ni aku yg guide. Bagus juga dia bengang dgn aku sbb lepas ni xdelah dia melepak kat meja aku. Semak jek.

Kalo x kerja dia asyiklah masuk bilik aku, melepak lepas tuh melucah2.

Skrg dah x payah aku tgk dia dalam bilik aku. Puas hati aku.

Advertisements

Read Full Post »

minggu ni aku kne oncall. . .

nasib baik x kne on-call labour day. . .

kalo x memang haru biru. . .

aku harap minggu depan dapat settle semua tugas-tugas yg telah diarahkan dari masa ke semasa. . .

semalamaku menyisih barang-barang di ofis. dan aku berjaya membawa pulang 2 kotak.

mungkin perlu menyisih lagik. . .

harap2. .  semuanya berhasil. . .

Read Full Post »

morning saturday

Bangun pagi aku rasa badan aku sgt panas walaupon pada suhu bilik 16 degree celcius.

Aku rasa ini penangan makan durian sebelum tdo skrg. .

As metabolisme aku tak sebagus dlu dan aku ni ada bakat dalam family. .( Penyakit org malaysia). .nauzubillah. .

Kenapa skrg aku jadi sgt sensitif? Ke aku?

Aku slalu murung, slalu kecik hati. .hj bakh pon cakap mcm tuh. .

Padahal dlu masa org naya aku kat ofis, paling aku menangis jek, xdela sampai aku nak ambil hati lebih2. .

Tp skrg sentiasa di kotak fikiran. .

Aku missed dose utk anti HPV. Harap2 boleh berkesan.

Pon dah lama x g may fair. .

Semua itu adalah berisiko utk pregnant woman. .

Walaupon aku belom pregnant tp aku mcm paranoid. .

Semalam aku tgk pic mabelnyer reception.

Miss mabel soooo much.

Hari tu dia ada call aku tp time tuh aku tgh atas jalan yang sibuk. .

Harap boleh jumpa dia lagik. .

Read Full Post »

sahabat

Sahabat vs kawan. .

Kadang2 aku tgk bukan main lg x puas hati. .

Tp dh xde pilihan n ada kepentingan sendiri, baik jek.

Kadang2 rasa mcm mangsa pon ada.
Untuk aku jadi pemangsa a.k.a kawan makan kawan, rasanya belom lg ler. .

Kdg2 sebab dah selesa dgn seseorang sebab umur persahabatan.

Tapi sebenarnya apa guna berkawan kalau asek x puas hati dan tanpa segan silu memburuk2an org.

Kat sini ada 1 pihak yg dirugikan.

TAPI

Kadang2 disebabkan umur persahabatn yg cukup lama menyebabkan. .

Selalu pujuk diri sendiri utk tidak terasa dan sakit hati bila ada perselisihan faham.

Sedangkan lidah lagi tergigit.

Tapi pada aku. .

To err is human.

Mcm bagus nak mengata org, itu ini x betul tp perasan x diri sendiri lagi menyalah2. .

Kalau betul sgt keputusan yg slalu dibuat, dah lama senang hidup tu. .TAPI. . Lu pikir sendirik la. .

Read Full Post »

boncit

Perut aku boncit giler walaupon x makan nasik sgt lagik. .

Bilelah nak susut perut. .

Read Full Post »

Besok melaka cuti. . Yeay!!!

Walaupon cuti 3 hari tapi tetap x boleh balik sbb nak g rumah pak ya kawenkan anak.

Tadi habes aku selongkar semua barang2 cari rantai ginger. . X sampai hati tgk dia dalam sangkar. .

Yang paling kelakar dia tetap suka duduk dalam sangkar. .

Alahai ginger ku. .

N morning aka anak ginger sgt manja dan bebas di luar rumah. . Jgn ada yg curik sudah. .

Begitu juga dgn ibao si kecil malang yang x bertuan. Si ibao adalah siamese. . Syg nak jual2. .

Sementara larat aku akan terus jaga. .

Banyak giler semut luar rumah yg share makan derang mereka.

Caner nak hilang kan semut. .

Ni baru aku ada masa nak kemas rumah. .

Walaupon malas nak kemas2 sgt sbb kejap lg aku akn pindah. .

Yeayyyy!!!!

Brangan jek aku. .

Selamat tinggal melaka. .

Aku ada dengar ” kenapa yang baik-baik semua nak pindah?”

Baik ke aku? Aku si lembik yang hanya menurut perintah. .

Dibuli freshy dan si keparat yang tergugat kedudukannya. .

Read Full Post »

Aku tataula apa hantu yg merasuk. . Memang aku ngantuk sgt hari ni dan bjaya tdor seawal buletin jam 8.

Akhirnya aku berjaya membayar hutang2 tdor dan mendapatkan tdor yg cukup. .

Aku masih dalam dilema nak kje kat mana nanti. Aku dh baru hntar surat nikah as lampiran to haqul.

Harap2 meeting kali dicepatkn. X sabar rasanya.

Naseb baik ada kawan. Hope kali ni berhasil.

Hari ni nak buat farewell party utk trainee. .as today is their last last.

Lg pon semua org bz n hari ni jek dpt kumpulkn semua org.

Tp tataula nak cakap seronok ke x as pharmacist dh semakin ramai skrg. MO pon dh bertambah2 ramai. .

Dulu masa memula aku datang ada 3 jek, lepas tuh jd 4 lepas tuh jadi 2. .

Skrg jd 5 terus. . Tp bila dh ramai ni bkira kerja pulak. .yekla sebab masing2 dh ada kerja masing2. Inilah dinamakan pengkhususan.

Dan aku mcm biasa penunggu setia di kaunter.

Read Full Post »

Older Posts »